ВРЕМЕТО » България

Времето в България » Климат, Сезони, Прогноза за времето
Fri Hi: 
Low: 

-1°
София
Temperature0°C
Sat Hi: 
Low: 
10°
Бяхме резервирали 4 човека и 4 мотоциклета. Мястото на вземане беше летището в Лисабон. Поради смяна на полета рябваше да резервираме отново. Въпрекитова всичко сработи чудесно. Моторите бяха готови, предаването / връщането преминаха безпроблемно. С радост ще резервираме отново! Франк2019-05-11

Времето в България » Климат, Сезони, Прогноза за времето

Black SeaВ България можете да се насладите на четири прекрасни сезона. Красива цъфтяща пролет, сухо и горещо лято, дълга и приятна есен и мека зима с много възможности за каране на ски. България има много часове слънчево греене – между 2200 и 2500 годишно. Средната температура от април до септември е +23° C. Средната годишна температура е 14,7° C.

Климатът е изключително благоприятен за отглеждане на лозови насаждения, плодове и зеленчуци. А маслодайната роза разнася славата на България из Европа от векове.

Климатът в Северна България е умерено-континентален, докато климатът в Южна България е междинен континентално-средиземноморски.

Климатът в районите с надморска височина от 1900-2000 м над морското равнище е планински, а по брега на Черно море е черноморски.

АКТУАЛНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО В БЪЛГАРИЯ