ВРЕМЕТО » България

Времето в България » Климат, Сезони, Прогноза за времето
Tue Hi: 
Low: 
21°
13°
София
Temperature15°C
Wed Hi: 
Low: 
20°
13°
Всичко беше страхотно. На летището в Хания служител на компанията ме посрещна; документите бяха обработени за няколко минути и аз бях готов да тръгна. Получих чисто нова машина и през цялата седмица нямаше нито един проблем. За спешни случаи имах мобилния телефон на служителя на фирмата. Връщането на машината на летището мина безпроблемно и беше въпрос на 5 минути. Всичко беше перфектно. Томас Рогенбах2019-14-10

Времето в България » Климат, Сезони, Прогноза за времето

Black SeaВ България можете да се насладите на четири прекрасни сезона. Красива цъфтяща пролет, сухо и горещо лято, дълга и приятна есен и мека зима с много възможности за каране на ски. България има много часове слънчево греене – между 2200 и 2500 годишно. Средната температура от април до септември е +23° C. Средната годишна температура е 14,7° C.

Климатът е изключително благоприятен за отглеждане на лозови насаждения, плодове и зеленчуци. А маслодайната роза разнася славата на България из Европа от векове.

Климатът в Северна България е умерено-континентален, докато климатът в Южна България е междинен континентално-средиземноморски.

Климатът в районите с надморска височина от 1900-2000 м над морското равнище е планински, а по брега на Черно море е черноморски.

АКТУАЛНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО В БЪЛГАРИЯ