Наем на автомобил - Отговори на често задавани въпроси

Отговори на често задавани въпроси за наем кола в България
View answerКАКВА ЗАСТРАХОВКА Е ВКЛЮЧЕНА В ОБЯВЕНИТЕ ЦЕНИ?
В нашите наемни цени е включена пълна застраховка - Гражданска отговорност, Автокаско и Застраховка Кражба и Пожар. Тази предплатена пълна затраховка е задължителна и ви дава сигурност и спокойствие. Вие сте длъжни да получите протокол от КАТ за всяко застрахователно събитие и не носите отговорност, ако според КАТ, Вие нямате вина за инцидента. В противния случай, вашата максимална отговорност е до размера на депозита на автомобила.
View answerКАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ДЕПОЗИТА НА АВТОМОБИЛА?
Депозитът на автомобила покрива щети, които не са покриват от застраховката - загуба на ключове на автомобила, кола върната с празен резервоар и щети по автомобилно оборудване и интериор. Депозитът покрива и щети, които не са по шасито на автомобила - гуми, джанти, тасове и пр. Той е дължим при получаване на колата и се връща накрая. Депозитът варира: икономични коли - 100 Евро, компактни - 150 Евро, среден клас - 200 Евро и на автомобилите 4x4 - 350 Евро.
View answerИМА ЛИ ОГРАНИЧЕНИЕ В ПРОБЕГА?
Пробегът е НЕОГРАНИЧЕН за всички рент а кар автомобили с изключение на товарните автомобили, пътуващи извън пределите на България.
View answerКЪДЕ МОГА ДА ПОЛУЧА И ВЪРНА НАЕТИЯ АВТОМОБИЛ?
Може да получите резервирания от вас автомобил в офис на Motoroads или от нашия представител, който ще ви посрещне на летище с табелка с вашето име. Ако желаете, може да поръчате доставка/връщане на автомобила от вашия хотел, частен адрес, автобусна или жп гара или всяка главна точка в града.
View answerКАКВО ДА ПРАВЯ, АКО ПОЛЕТЪТ/АВТОБУСЪТ/ВЛАКЪТ МИ ЗАКЪСНЯВА ИЛИ Е ОТМЕНЕН?
Моля, информирайте ни възможно най-скоро, за да можем да насрочим нов час на получаване на автомобила Ви.
View answerКАК МОГА ДА ПРОМЕНЯ ИЛИ ОТМЕНЯ РЕЗЕРВАЦИЯ?
За да промените или отмените резервация, моля изпратете ни имейл от вашата лична пощенска кутия или от формата на нашата уеб страница. Промяна на резервация е безплатна, ако е направена 24 часa предварително. Не се възстановяват суми за изменение или отмяна на резервация, направена по-малко от 24 часа от времето посочено във ваучера за получаване на автомобила.
View answerКАКВИ ДОКУМЕНТИ СЕ ИЗИСКВАТ ПРИ ПОЛУЧАВАНЕ НА АВТОМОБИЛА?
Клиенти от Европейския Съюз трябва да представят валидна шофьорска книжка и паспорт (лична карта) издадена в съответната страна. Клиенти от други страни е нужно да представят международна шофьорска книжка. Клиенти притежаващи българска шофьорска книжка трябва да покажат и синьото талонче (или валиден АКТ) при получаване на автомобила.
View answerКАК ДА РЕЗЕРВИРАМ / ЗАПЛАТЯ ЗА АВТОМОБИЛ?
Изискваме малка сума да се заплати предварително, за да запазим желания от вас автомобил, а балансовото плащане е дължимо при получаването на автомобила. Приемаме плащания във всички основни валути - Евро, Британски Лири, Американски Долари и Български лева.
View answerКАК ДА СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ МОЯТА РЕЗЕРВАЦИЯ Е ПОЛУЧЕНА?
Ще получите резервационен ваучер с всички детайли на имейл. Ако не получите такъв в рамките на 24 часа, моля свържете се с нас, защото това може да се дължи на неправилно формулиран или на филтриран имейл.
View answerОСИГУРЯВАТЕ ЛИ ПЪТНА ПОМОЩ ПРИ ПОВРЕДА НА АВТОМОБИЛА?
В случай на повреда, може да се свържете с нас за съдействие 24 часа в денонощието на номера, посочен в договора Ви за наем. Максимално бързо ще ви окажем съдействие и ако се налага ще подменим автомобила Ви.
View answerЗАПЛАЩА ЛИ СЕ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛЕН ШОФЬОР?
Допълнителният шофьор не се таксува, но трябва да бъде вписан в договора за наем на автомобила.
View answerИМАТЕ ЛИ ДРУГИ ТАКСИ (ЛЕТИЩНИ, МЕСТНИ, ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ, и др.) КОИТО НЕ СА ПУБЛИКУВАНИ ОНЛАЙН?
Не заплащате никакви допълнителни такси при получаване на автомобила. Рент-а-кар цената, която е публикувана онлайн, и която е посочена в резервационния ваучер, е това, което е дължимо от ваша страна.
View answerЗАЩО ОНЛАЙН КАЛКУЛАТОРА МИ НАЧИСЛЯВА ТАКСА ДОСТАВКА?
Ако сте избрали автомобил, който не наличен в даден град, калкулаторът Ви начислява такса доставка/прибиране. За да избегнете тази такса, моля изберете автомобил, който е наличен за даденото населено място.
View answerЩЕ ПОЛУЧА ЛИ ТОЧНО ТОЗИ АВТОМОБИЛ, КОИТО СЪМ СИ РЕЗЕРВИРАЛ(А) ОНЛАЙН?
Да, освен в малко вероятните случаи на повреда или инцидент с автомобила, или когато клиентът, който е наел същия автомобил преди вас удължи резервация си. В тези случай, ще заменим автомобила ви с друг от същия или по висок клас.
View answerНЕ МОГА ДА НАМЕРЯ ТУК ОТГОВОРИ НА МОИТЕ ВЪПРОСИ?
Моля свържете се с нас и ще се радваме да отговорим на всички ваши въпроси.