Българските планини мото тур в България

Българските планини мото тур » София, България
  

Тур Hай-красивите Български Планини се простира в четири планини - Стара планина, Рила, Пирин и Родопите. Насладете се на панорамите на България, наречена от Ню Йорк Таймс, Спящата красавица на Балканите. Всички маршрути са специално подбрани, за да видите най-доброто от българската природа - живописни речни ждрела, тучни зелени ливади, красиви езера, праисторически пещери, скрити селца и секващи дъха водопади.

  • Застраховка на мотоциклетa
  • Посрещане и трансфер
  • Тениска Motoroads

Българските планини мото тур » 7 ДНИ

DAY 1 СОФИЯ - БОРОВЕЦ - ЯЗОВИР БЕЛМЕКЕН - ВЕЛИНГРАД (200 km)
Бързо напускане на София от нашия офис, който се намира близо до околовръстното шосе. След 10 минути ще се намирате на панорамния път за курорта Боровец, закътан сред боровите гори на Рила планина. Продължаваме към Родопите през живописния язовир Белмекен. Ще прекараме нощта във Велинград - спа курорт с топли минерални извори.
DAY 2 ВЕЛИНГРАД - БАТАК - ДОСПАТ - ЯГОДИНСКА ПЕЩЕРА - ТРИГРАД (130 km)
След закуска ще поемем през криволичещите пътища на Родопите покрай язовирите Батак и Доспат, след което ще минем през красивото Ягодинско ждрело. Посещение на Ягодинската пещера - най-дългата пещера на Балканския полуостров. Карането за деня ще завърши в известното село Триград, преминавайки през Триградското ждрело.
DAY 3 ТРИГРАД - ЯЗОВИР ВЪЧА - АСЕНОВГРАД - ЯЗОВИР БОРОВИЦА - ЯЗОВИР КЪРДЖАЛИ (380 km)
След закуска ще посетим пещерата Дяволското гърло, след което ще караме по панорамния път покрай язовир Въча в посока Асеновград. Следобед ще се насладите на един от нашите любими мотоциклетни маршрути покрай язовирите Боровица и Кърджали. Ще прекарате нощта в хотел и с външен басейн на брега на язовир Кърджали.
DAY 4 ЯЗОВИР КЪРДЖАЛИ - ТАТУЛ - ПЕРПЕРИКОН - СКАЛНИ ГЪБИ - МИНЕРАЛНИ БАНИ - ПЛОВДИВ (210 km)
Мотоциклетният маршрут за деня ще ви покаже красивия ландшафт на Източните Родопи, посещавайки най-интересните архитектурни и природни феномени в България - тракийското светилище Татул, древния тракийски град Перперикон, скалните образувания Каменни гъби. Нощувка и посещение на Стария град и Римския амфитеатър в Пловдив.
DAY 5 ПЛОВДИВ - КАРЛОВО - ШИПКА - ГАБРОВО - ВЕЛИКО ТЪРНОВО  (200 km)
След закуска се отправяме към Стара планина, като ще минем през прохода Шипка и прочутия монумент Бузлуджа, който наподобява летяща чиния. Карането за деня ще продължи през открития Етнографски музей в Граброво и ще завърши в старата столица на България - Велико Търново. Посещение на крепостта Царевец.
DAY 6 ВЕЛИКО ТЪРНОВО - БАТОШЕВО - АПРИЛЦИ - ТРОЯНСКИ ПРОХОД - КОПРИВЩИЦА - СТАРОСЕЛ (250 km)
През този ден ще се качим на високо в Стара планина през Троянския проход и ще имаме възможността да видим спиращите дъха гледки от Беклемето. Обяд в традиционен български ресторант в архитектурния резерват Копривщица с нейните къщи от 19 век в специфичния стил на възрожденската архитектура. Настаняване в комплекса за винен и СПА туризъм Старосел, който разполага с външен и вътрешен басейн.
DAY 7 СТАРОСЕЛ - СТРЕЛЧА - ПАНАГЮРИЩЕ - СОФИЯ (130 km)
След закуска ще посетим прочутата тракийска гробница Старосел и ще поемем обратно към София по криволичещите пътища на Панагюрския регион. По пътя ще спрем за почивка при открития топъл минерален басейн в Стрелча, ако има достатъчно време.

ТУР КАЛКУЛАТОР

Оборудване

Транспортно средство:
Миниван 5+2 
Цена на ден Включен/а в цената на тура
Ван 8+1 
Цена на ден Включен/а в цената на тура
Кола 4+1 
Цена на ден Включен/а в цената на тура
Минибус 12+1 
Цена на ден Включен/а в цената на тура
Минибус 17+1 
Цена на ден Включен/а в цената на тура
Автобус 30+1 
Цена на ден Включен/а в цената на тура
Автобус 48+1 
Цена на ден Включен/а в цената на тура
Мотоциклет 1+1 
Цена на ден Включен/а в цената на тура
Не се изисква 
Цена на ден Включен/а в цената на тура
Наем на персонал:
Водач 
Цена на ден Включен/а в цената на тура
Шофьор 
Цена на ден Включен/а в цената на тура