Рила турове

Рила - турове, пътувания, екскурзии, приключения
  Рила планина наподобява част от Алпите в сърцето на Балканите със своите 130 върха над 2000 м надморска височина и долини и езера, образувани от ледници. Снежната покривка на средна височина и по алпийските части често надхвърля 2 м. Източна Рила е най-високата част от планината, където може да посетите и нейния най-висок връх – Мусала (2925 м) заедно с 10-те първенци и най-високото ледниково езеро на височина 2709 м. Северозападна Рила е дом на символите на българския алпинизъм и планинарство – върховете Мальовица и Купените, както и най-дългата и най-живописна езерна група, най-известната и най-посещавана от всички - веригата на Седемте рилски езера. Много от обозначените туристически пътеки и високопланински катерачни маршрути започват от тук. В югоизточната част се намира Национален парк „Рила“, който покрива почти половината от територията на планината, включително и нейните 14 първенци. Това е най-големият от трите национални парка на територията на България, чиито два от общо 4 резервата са част от световната мрежа на биосферни резервати под защитата на ЮНЕСКО. Тук също има много циркусни езера. По-голямата част от територията на Парка е покрита с вековни гори от смърч, бял бор и бяла мура, включително и с редки и застрашени видове, и саморегулиращи се екосистеми. Тук ще намерите и исторически обекти от национално и световно значение, какъвто е Рилският манастир, основан през 10 век и включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО.

Рила ТУРОВЕ

 • Българските планини мото тур
  ВРЕМЕ: 7 ДНИ
  ВАРИАНТИ: БЕЗ ВОДАЧ, С ВОДАЧ
  РЕГИОН: Рила, Средна Гора, Стара Планина, Родопите, Витоша
  ТРУДНОСТ: СРЕДНО

  Тур Hай-красивите Български Планини се простира в четири планини - Стара планина, Рила, Пирин и Родопите. Насладете се на панорамите на България, наречена от Ню Йорк Таймс, Спящата красавица на Балканите. Всички маршрути са специално подбрани, за да видите най-доброто от българската природа - живописни речни ждрела, тучни зелени ливади, красиви езера, праисторически пещери, скрити селца и секващи дъха водопади.

 • Уикенд мото тур
  ВРЕМЕ: 3 ДНИ
  ВАРИАНТИ: БЕЗ ВОДАЧ, С ВОДАЧ
  РЕГИОН: Рила, Родопите, Витоша
  ТРУДНОСТ: СРЕДНО

  Насладете се на специалната ни селекция от уикенд пътувания с мотори в България – удобни и персонализирани маршрути според вашите предпочитания и график, предназначени да ви покажат най-красивите кътчета на България - Черно море, българските планини, природни, културни и исторически забележителности. Предлагаме Ви страхотни дестинации на много достъпни цени. За да направим вашето пътуване още по-приятно ще ви посрещнем напълно безплатно в рамките на град София - на летище, автогара, хотел или частен адрес.