Замъка Дракула през Трансфагарашан в България

Замъка Дракула през Трансфагарашан » София, България
  

Това мотоциклетно пътешествие има за цел да ви отведе през най-добрите планински пътища в България и Румъния - проходите Петрохан и Шипка, от чийто 1190-метров връх се откриват великолепни гледки, а Шипченския Паметник на свободата ще ви запознае с една от най-важните победи в българската история, Трансфагарашан и Трансалпина - най-високият път в Румъния, разположен в Парънг планина ще ви впечатли с изключителните си панорами. Трансфагарашан е един от най-известните пътища в света, достигащ до 2000 м надморска височина и пресичащ Карпатите в Румъния. Ще се насладите на 90-те километра от завои и извивки, които преминават от север на юг между най-високите върхове на южните Карпати. Ще посетим известните скални образувания Белоградчишки скали - уникален природен феномен в северозападна България, световноизвестния замък на Дракула в Бран, красивия град Сибиу, интригуващия монумент Бузлуджа и старата столица на България - Велико Търново с крепостта Царевец от Второто Българско царство.

  • Застраховка на мотоциклетите
  • Посрещане и трансфер
  • Тениска Motoroads

Замъка Дракула през Трансфагарашан » 7 ДНИ

DAY 1 СОФИЯ - ПЕТРОХАН - БЕЛОГРАДЧИШКИ СКАЛИ - ВИДИН  (200 km)
Турът ще започне с пътуване от София до Белоградчик през прохода Петрохан. Ще преминем през комбинация от красиви криволичещи планински пътища и панорамни пътчета във вътрешността на страната. Обяд и разглеждане на Белоградчишката крепост и природния феномен Белоградчишки скали. Продължаваме към град Видин на брега на река Дунав. Нощувка във Видин.
DAY 2 ВИДИН - РЪМНИКУ ВЪЛЧА (130 km)
След закуска, ще посетим средновековната крепост Баба Вида във Видин и ще прекосим Българо-Румънската граница през Дунав мост. Пътуването ще продължи по малки междуселски пътища към Крайова, Румъния. Обяд и почивка в Крайова. Последна дестинация за деня е Ръмнику Вълча. Нощувка и разглеждане.
DAY 3 РЪМНИКУ ВЪЛЧА - ЕЗЕРОТО ВИДРА - ЖИНА - ПОЯНА - СИБИУ  (380 km)
След закуска ще покорите Карпатите през красивия национален парк Козя покрай няколко чудни езера - Бардисор, Видра, Оаса. Ще спрем за обяд по пътя и ще продължим по отдалечени планински пътища през живописните села Жина и Пояна Сибиу към последната дестинация за деня - Сибиу. Нощувка и разглеждане на Сибиу.
DAY 4 СИБИУ - ТРАНСФАГАРАШАН - ЗАМЪКА БРАН (210 km)
След закуска ще се отправим на изток към подножието на южните Карпати, където ще покорим прочутия Трансфагарашан - втория по височина асфалтиран път в страната след Трансалпина. Започва близо до село Башков, Питещи и се простира на 90 км. Ще се насладите на невероятно пътуване с много спиране по пътя за снимки и за съзерцание на удивителните планински пейзажи. След Трансфагарашан ще продължим към Бран, който е последната ни дестинация за деня.
DAY 5 БРАН - БРАШОВ - ТЪРГОВИЩЕ - РУСЕ - ВИНАРНА СЕДЕМ ПОКОЛЕНИЯ (200 km)
След закуска ще посетим прочутия замък на Дракула. Ще продължим към Брашов и ако времето позволява, ще спрем за кафе или обяд на главната улица в центъра на Брашов. Продължаваме към Търговище по панорамни междуселски пътища. В късния следобед ще прекосим българо-румънската граница при Русе и ще продължим към винарна Седем поколения в България.
DAY 6 ВИНАРНА СЕДЕМ ПОКОЛЕНИЯ - ВЕЛИКО ТЪРНОВО - ТРОЯНСКИ ПРОХОД - СТАРОСЕЛ  (250 km)
След закуска ще се отправим към красивия град Велико Търново - старата столица на България. Ще посетим средновековната крепост Царевец, разположена на хълм, от който се откриват прекрасни гледки към града. След обяд ще продължим към село Старосел през живописния Троянски проход. Нощувка във винарски и спа комплекс Старосел, който разполага с вътрешен и външен басейн.
DAY 7 СТАРОСЕЛ - СРЕЛЧА - ПАНАГЮРИЩЕ - СОФИЯ  (130 km)
В последния ден от тура ще покараме по хълмистите панорамни пътища около град Панагюрище по пътя за София. Ако времето позволява, ще спрем до открития минерален басейн в Стрелча. Връщане на мотоциклетите в офиса.

ТУР КАЛКУЛАТОР

Оборудване

Транспортно средство:
Миниван 5+2 
Цена на ден Включен/а в цената на тура
Ван 8+1 
Цена на ден Включен/а в цената на тура
Кола 4+1 
Цена на ден Включен/а в цената на тура
Минибус 12+1 
Цена на ден Включен/а в цената на тура
Минибус 17+1 
Цена на ден Включен/а в цената на тура
Автобус 30+1 
Цена на ден Включен/а в цената на тура
Автобус 48+1 
Цена на ден Включен/а в цената на тура
Мотоциклет 1+1 
Цена на ден Включен/а в цената на тура
Не се изисква 
Цена на ден Включен/а в цената на тура
Наем на персонал:
Водач 
Цена на ден Включен/а в цената на тура
Шофьор 
Цена на ден Включен/а в цената на тура