Планини турове

Планини - турове, пътувания, екскурзии, приключения

Български планини

 • Конен туризъм в Родопите
  ВРЕМЕ: 2 ЧАСА
  ВАРИАНТИ: С ВОДАЧ
  РЕГИОН: Пирин
  ТРУДНОСТ: ЛЕСНО
  Родопи планина е може би най-поетичната българска планина. Намира се в най-южната част на страната. Родопите са една от най-старите планини в България - земята на гайдите, Орфей и култът към Орфей, регион, богат на скъпоценни камъни и руда, меки овални форми и заоблени гористи върхове, живописни селца и гостоприемни хора. Много интересни са карстовите райони с техните дълбоки речни ждрела, големи пещери и различни скални образования. Характерно за Родопите е, че те са най-населената планина в България, което заедно с мекия климат и многобройните минерални извори, създава отлични условия за развитието на туризма. Тук се намират най-хубавите иглолистни гори в България, както и 15 природни резервата, някои от които под защитата на ЮНЕСКО. Най-високият връх в Родопа планина е Голям Перелик на надморска височина от 2191 м.
 • Замъка Дракула през Трансфагарашан
  ВРЕМЕ: 7 ДНИ
  ВАРИАНТИ: БЕЗ ВОДАЧ, С ВОДАЧ
  РЕГИОН: Средна Гора, Стара Планина, Дунавската равнина, Река Дунав, Сибиу, Румъния
  ТРУДНОСТ: СРЕДНО

  Това мотоциклетно пътешествие има за цел да ви отведе през най-добрите планински пътища в България и Румъния - проходите Петрохан и Шипка, от чийто 1190-метров връх се откриват великолепни гледки, а Шипченския Паметник на свободата ще ви запознае с една от най-важните победи в българската история, Трансфагарашан и Трансалпина - най-високият път в Румъния, разположен в Парънг планина ще ви впечатли с изключителните си панорами. Трансфагарашан е един от най-известните пътища в света, достигащ до 2000 м надморска височина и пресичащ Карпатите в Румъния. Ще се насладите на 90-те километра от завои и извивки, които преминават от север на юг между най-високите върхове на южните Карпати. Ще посетим известните скални образувания Белоградчишки скали - уникален природен феномен в северозападна България, световноизвестния замък на Дракула в Бран, красивия град Сибиу, интригуващия монумент Бузлуджа и старата столица на България - Велико Търново с крепостта Царевец от Второто Българско царство.

 • Българските планини мото тур
  ВРЕМЕ: 7 ДНИ
  ВАРИАНТИ: БЕЗ ВОДАЧ, С ВОДАЧ
  РЕГИОН: Рила, Средна Гора, Стара Планина, Родопите, Витоша
  ТРУДНОСТ: СРЕДНО

  Тур Hай-красивите Български Планини се простира в четири планини - Стара планина, Рила, Пирин и Родопите. Насладете се на панорамите на България, наречена от Ню Йорк Таймс, Спящата красавица на Балканите. Всички маршрути са специално подбрани, за да видите най-доброто от българската природа - живописни речни ждрела, тучни зелени ливади, красиви езера, праисторически пещери, скрити селца и секващи дъха водопади.